Calendari de Novembre!!

Aquest mes la temàtica principal és la defensa de la terra. cartell novembre

Dissabte 1 a les 19:00, Xerrada: Què és el Fracking? Què comporta? A càrrec de dos membres de la Plataforma Aturem el Fracking.

La fracturació hidràulica o fractura hidràulica (en anglès “hydraulic fracturing” o “fracking”) és una tècnica per possibilitar o augmentar l’extracció de gas i petroli del subsòl. El procediment consisteix en la injecció a pressió d’algun material en el terreny, amb l’objectiu d’ampliar les fractures existents en el substrat rocós que tanca el gas o el petroli, afavorint així la seva sortida cap a l’exterior. Habitualment el material injectat és aigua amb sorra i productes químics, encara que ocasionalment es poden emprar escumes o gasos.

Els membres de la Plataforma Aturem el Fracking ens explicaran què comporta a nivell mediambiental i humà aquest sistema d’extracció.

+Info: aturemfracking.wordpress.com

 

 

Dijous 6 a les 18:00, presentació del documental “Resistint al Lobby. La lluita contra la MAT i la repressió d’un Estat empresa” i Xerrada sobre la línia de Molt Alta Tensió, a càrrec d’un membre de la Plataforma No a la MAT, de Girona.

La MAT així com qualsevol altra interconnexió que es vulgui plantejar constitueix el símptoma més clar del model energètic obsolet i suïcida que ha imperat en els darrers temps. Un model fet a mida per les multinacionals del sector elèctric que ha contemplat com a única possibilitat la utilització de grans infraestructures tant de generació com de transport, en detriment de la generació distribuïda que constitueix l’alternativa d’un model sostenible.

Un membre de la Plataforma No a la Mat, de Girona, ens explicarà què ha suposat la construcció d’aquesta línia i com s’hi han oposat.

+Info: noalamatgirona.wordpress.com

Dissabte 15, a les 19:00, Xerrada: Lluita i repressió a Chiapas i Guatemala, a càrrec del col·lectiu l’Adhesiva i la Plataforma de Solidaritat amb Guatemala de Barcelona.

A partir que els occidentals vam arribar a Amèrica Central, aquesta ha sigut una zona de guerra. La seva riquesa quant a recursos naturals els hi ha suposat l’expoli constant, i els que s’hi oposen són brutalment reprimits. Poc en sabem de tot el que passa allí, i això no és casual; els mitjans de comunicació no ens informen perquè són empreses espanyoles com Repsol o Fecsa Endesa les responsables de les barbaritats que s’hi cometen dia rere dia.

Membres del col·lectiu l’Adhesiva i de la Plataforma de Solidaritat amb Guatemala de Barcelona ens parlaran sobre la resistència i la repressió en aquesta zona invisible als mitjans occidentals.

+Info: http://www.adhesiva.org i http://www.facebook.com/solidaridadconguatemala

 

 

Dissabte 22, a les 10:30 Taller de resistència a càrrec d’un solidari amb Itoiz. A les 19:00 Xerrada: La lluita contra el TAV a Euskal Herria, a càrrec d’un activista anti-TAV.

El TAV (Tren de Alta Velocidad) suposa un pas més en la lògica del progrès irresponsable. La seva construcció suposa la destrucció de grans àrees naturals i afecta la vida de milers de persones. Tot en benefici del capital, que necessita mitjans cada cop més ràpids per agilitzar el món dels negocis.

Membres del col·lectiu anti-TAV ens explicaran com han resistit davant d’aquest procès.

+Info: mugitu.blogspot.com.es

Diumenge 30, a les 19:00 Obra de teatre “El Lloc”, a càrrec d’Íntims Produccions. Preu:Lliure

“El Lloc” narra la història d’un grup de joves que s’atrinxeren a dins el local d’on volen desallotjar-los injustament. Aquest local és el lloc del títol, el punt de reunió on els amics protagonistes han vist néixer la seva amistat i el paisatge que els ha definit com les persones que són. Els dies de tancament, resistència i tensions posaran a prova els lligams del grup.

La peça ja porta un temps de gira arreu i ara justament arriba a l’Ateneu Llibertari l’Arrel.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s